Опитите да се руши историческата памет ще срещнат ожесточената съпротива.

...
 Опитите да се руши историческата памет ще срещнат ожесточената съпротива.
Коментари Харесай

Зафиров: Всеки опит да се руши историческата памет ще срещне ожесточената съпротива

 izbori_2023_v1_014

 

Опитите да се разрушава историческата памет ще срещнат ожесточената опозиция. Така Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия разяснява митингите в отбрана на Паметника на Съветската войска в София.

В предаването „ Офанзива ” по NOVA NEWS Зафиров, който е лидер на листите на Българска социалистическа партия в Хасково и Враца, сподели, че става въпрос на историческа памет.

 

„ Всеки опит да се разрушава тази памет или да се трансформира историята, ще срещне ожесточената опозиция на всички леви и крепко мислещи хора. Ние би трябвало да си пазим историята ”, сподели Зафиров. „ Този монумент е и в чест на всички тези 100 000 български бойци, които взеха присъединяване в последната фаза на войната, като част от състава на руската войска. Има един термин херостратова популярност – този термин е подобаващ за хора, които в устрема си да станат известни, да задоволят лично его, остават презрени от историята ”, сподели Зафиров.  
 
По тематиката Украйна, той сподели: „ Ако международната общественост хвърляше толкоз старания в намирането на решение, колкото във въоръжаването на Украйна, несъмнено към този момент щеше да бъде открито решение. Обнадеждаващото е, че в последните седмици от ден на ден страни стартират да приказват на езика на пацифизма и мира. Китай направи рационално предложение от 12 точки, което за жалост беше отхвърлено. Във Франция и Германия стартират всеобщи недоволства по отношение на на процедура съучастието във войната. Ние от Българска социалистическа партия сме за филантропична поддръжка на хората в Украйна, само че да не продължава тази нервност с даването на оръжия. Оръжието убива ”, сподели Зафиров.

 

Относно желанието на Европейски Съюз да обезпечи 155 милиметрови снаряди, а разноските да бъдат възстановявани от Европейския механизъм за мир, Зафиров напомни, че дефинитивно решение за това не е взето.

 

„ От персонална позиция – постоянно съм защитавал, когато нещо е положително за българската промишленост. Така че всичко, което е положително, в тази ситуация за българската военноотбранителна промишленост, бих го подкрепил ”, сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР